27
01/2010
0

Bizottságok hete

Hétfőtől szerdáig ülésezett a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság Brüsszelben, ahol a képviselők többek között megvitatták az Eurovignette-ről készült tanulmányt. Ennek háttere, hogy az európai Bizottság korábban felülvizsgálta az úgy nevezett Eurovignette Irányelvet, amely előrevetíti annak lehetőségét, hogy a környezeti díjak a helyi szennyezési és torlódási szintek szerint kerüljenek bevezetésre.
Szó esett a Fehér Könyvről, aminek stratégiai céljait az határozza meg, hogy a társadalom mind nagyobb mobilitást igényel és egyre magasabb szintű minőségi igényei vannak,
miközben a környezetszennyezés problémája megkérdőjelezi a közlekedési teljesítmények
növekedésének megengedhetőségét.
A képviselők emellett az EU tengeri közlekedésről alkotott 2018-ig tartó politikájával kapcsolatban tettek javaslatokat és határoztak meg célokat.
A Svéd Elnökség terveiről kedden folyt eszmecsere a bizottságban, míg a repülés biztonságról szóló irányelvek szerdán kerültek napirendre.

A Foglalkoztatási és Szociális Bizottság január 26-án és 27-én ült össze. A képviselők napirendjén a várandós és újszülött gyermeket nevelő édesanyák munkaügyi helyzete, és az EU 2020-as stratégiája is szerepelt.  A Spanyol Elnökség programját szerdán hallgatták meg a képviselők, majd eszmecsere következett Celestino Corbacho spanyol munka- és bevándorlásügyi miniszterrel, Trinidad Jiménez spanyol egészségügyi miniszterrel és Bibiana Aído esélyegyenlőségért felelős spanyol miniszterrel.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kosaadam-naplo.blog.hu/api/trackback/id/tr51705374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása